Den selvforsynende have
Selvforsyning til husbehov
Den selvforsynende have

En selvforsynenden have, er en have som via livsstil og arbejde kan producere råvarer i mængder der gør at man ikke behøver besøge nogen butikker.

Det er nok ikke muligt længere at være 100% selvforsynende, da mange produkter i manges dagligdag vil være så godt som umulige selv at producere. F.eks. den internetforbindelse som giver dig adgang til at læse denne tekst.

Mit første mål med en selvforsynende have, er en have som kan forsyne min familie med alt det frugt, og alle de grønsager som vi bruger. Jeg kommet et godt stykke med at nå det første mål, og er allerede i gang med at tænke over hvordan man kan nå et skridt videre og blive selvforsynende med æg, honning, og kød. Det kræver et nyt hus, og en større grund, men det kan jo også blive en realitet en dag. En god haveside der kan være med til at hjælpe have nybegyndere med at blive selvforsynende er begynderhaven.dk Her kan man følge årets gang i en nybegynders have. Der er masser af tips og ideer til at fremme udbyttet af køkkenhaven, så det er bare med at komme i gang med at læse, hvis man vil blive klogere på haven.Mere om haven
Vil du gerne vide mere om haven er der flere steder hvor du kan opsøge viden. Du kan eksempelvis følge med i kalendere over aktiviteter rundt omkring i danske haver. Der finde flere steder hvor du kan finde sådanne kalendere, eksempelvis ved haveselskabet, men også andre steder som er mere geografiorienteret og ikke nødvendigvis så meget nicheorienteret.

Vil du gerne følge med i kalendere om haven indenfor bestemte områder af Danmark, kan du se eksempler her:

Har du selv andre kilder til gode kalendere om haven, er du velkommen til at sende dem ind.

 

 

Den selvforsynende haveJohn SeymourHavelinksBelægningsstenHavelirUdlejningAlgerens